Blog > Komentarze do wpisu
Ciasto herbaciane

Składniki:

  • 50 dag m±ki
  • 20 dag cukru
  • 0,5 l mocnej herbaty
  • 15 dag rodzynek
  • 2 łyżeczki sody
  • 20 dag masła

Wykonanie:

Rodzynki płukamy i gotujemy 5 min w naparze z herbaty. Następnie dodajemy sodę, mieszamy i rozpuszczamy w cało¶ci masło. Po przestudzeniu przesiewamy m±kę, dodajemy cukier i miksujemy. Ciasto wlewamy do keksówki i pieczemy 1h w 200 st.

 Ja zaparzyłam 2 torebki herbaty malinowej, aby ciasto nabrało przyjemnego aromatu. Łatwe, szybkie, mięciutkie. Polecam:)

¶roda, 21 lutego 2007, muszelka6

Polecane wpisy

  • Babka czekoladowa

    Potrzebowałam prostego przepisu na ciasto bez mas, czekoladowe- bo takie większo¶ć lubi, łatwe w krojeniu i transporcie do pracy. Wybrałam babkę czekoladow± od

  • Ciasto marchewkowe

    Wbrew pozorom nie tylko dla fanów marchewki. Piekę je, gdy robimy w domu sok marchwiowy. Potem wystarczy otworzyć pojemnik z wiórkami i mam gotowy odci¶nięty, d

  • Babka z łatk±

    Składniki na formę 2l: 20 dag m±ki tortowej 9 dag m±ki ziemniaczanej 6 jajek 20 dag cukru kostka masła cukier waniliowy 2 łyżeczki kakao łyżeczka proszku do pie

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu: