Blog > Komentarze do wpisu
Kuchnia brazylijska

Wybrałam się wczoraj z chłopakiem na kolację do restauracji brazylijskiej. Często jadamy w knajpkach i zajazdach, więc postanowiłam zamieszczać tu fotografie potraw niecodziennych lub po prostu smacznych. Kuchnia brazylijska jest mi obca, zamówiłam więc coś całkiem niespotykanego z propozycji przystawek.

PIEROGI BRAZYLIJSKIE Z NADZIENIEM Z PALMITO (RDZEŃ PALMY)

Pierogi serwowane w liczbie dwóch, rozmiarów dość dużych, podsmażone, podane z lyżeczką sosu chili, grzybowego oraz musztardowego. Były twarde, więc ciężko było ukroić kawałek, aczkolwiek sam smak intrygujący. Wygarnęłam widelcem ze środka nadzienie. Okazało się, że oprócz palmy był tam też roztopiony żółty ser. Smak mało wyrazisty. Sam miąższ twardy. Skojarzyło mi się z niedogotowanym selerem lub pietruszką, choć w smaku mniej intensywne. Zjadłam. Popiłam lemoniadą i już wiem, ze szkoda 16 zł za coś takiego. Lepsze nasze z jagodami:)

niedziela, 28 września 2008, muszelka6

Polecane wpisy

  • Pasztet sojowy

    Jestem wegetarianką i takie produkty jak soja czy fasola są moim głównym źródłem białka. Proponowany przeze mnie pasztet jest miękki, neutralny w smaku, prosty

  • Zapiekanka z makaronem

    Zrobiłam w weekand na romantyczną kolację- w 2 wersach, bo ja jestem wegetarianką, a mój facet totalnym mięsożercą. Na obie: Składniki: 2 garści makaronu razowe

  • Pasztet z ricotty

    Składniki (4 osoby): 450g sera riccota 2 białka 50g parmezanu rozmaryn (najlepiej świeży, ja użyłam suszonego) parę pomidorków koktajlowych parę marynowanych ol

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu: