niedziela, 28 września 2008
Kuchnia brazylijska

Wybrałam się wczoraj z chłopakiem na kolację do restauracji brazylijskiej. Często jadamy w knajpkach i zajazdach, więc postanowiłam zamieszczać tu fotografie potraw niecodziennych lub po prostu smacznych. Kuchnia brazylijska jest mi obca, zamówiłam więc coś całkiem niespotykanego z propozycji przystawek.

PIEROGI BRAZYLIJSKIE Z NADZIENIEM Z PALMITO (RDZEŃ PALMY)

Pierogi serwowane w liczbie dwóch, rozmiarów dość dużych, podsmażone, podane z lyżeczką sosu chili, grzybowego oraz musztardowego. Były twarde, więc ciężko było ukroić kawałek, aczkolwiek sam smak intrygujący. Wygarnęłam widelcem ze środka nadzienie. Okazało się, że oprócz palmy był tam też roztopiony żółty ser. Smak mało wyrazisty. Sam miąższ twardy. Skojarzyło mi się z niedogotowanym selerem lub pietruszką, choć w smaku mniej intensywne. Zjadłam. Popiłam lemoniadą i już wiem, ze szkoda 16 zł za coś takiego. Lepsze nasze z jagodami:)

18:35, muszelka6 , Inne
Link Dodaj komentarz »